Máxima danst op speciale schoenen

Vorsten

2015-05-01 03:49:00

KRALENDIJK – Dansend en swingend hebben koning Willem-Alexander en koningin Máxima in de enthousiaste mensenmassa van het dorp Rincon op Bonaire deelgenomen aan de traditionele Simandan, de oogstparade.

Het koningspaar werd omstuwd door dorpelingen, toeristen en media en het was voor de beveiligers en politie een hele krachttoer om het geheel in goede banen te leiden.

Máxima had speciaal voor de optocht van schoenen gewisseld. De hoge hakken maakten plaats voor ‘arpagata’, de dansschoenen voor de Simandan. Ondanks de hitte en de mensenmenigte liet ze zich daarop niet onbetuigd, tot vreugde van de eilandbewoners die haar met applaus en gezang begroetten.

Feestdag

De Simandan, waarin eerst een terugblik werd gegeven op het harde leven op Bonaire en daarna ruim baan kwam voor dreunende muziek, was voor het koningspaar de afsluiting van het bezoek aan de viering van ‘Dia di Rincon’, de feestdag van het dorpje in het noorden van het eiland.

Vandaar ging het gezelschap nog naar Kralendijk voor een korte stop bij de stichting Krusada, dit jaar één van de winnaars van een Appeltje van Oranje. Daar werd verteld over de succesvolle projecten – groententeelt in kassen bijvoorbeeld – om (ex-)gedetineerden en ex-verslaafden voor te bereiden op terugkeer in de maatschappij. Dat in elk geval de spinazie van goede kwaliteit is, had Máxima een dag eerder ervaren bij het avondeten, zo vertelde ze.

Het koningspaar bezoekt vrijdag Aruba.


Meer Nederland

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?