Oekraïense vluchtelingen aangekomen in Het Oude Loo

Vorsten

25-04-2022 17:42:02

De Oekraïense vluchtelingen die de komende tijd in Het Oude Loo worden opgevangen, zijn daar maandag ingetrokken. Dat bevestigt de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) desgevraagd aan het ANP. In totaal worden er 32 Oekraïense vluchtelingen opgevangen; vijftien vrouwen, vijf mannen en twaalf kinderen.

Het is nog niet bekend hoelang de Oekraïners in het kasteel in Apeldoorn blijven, aldus de woordvoerster van de RVD. Het Oude Loo staat in Apeldoorn op Kroondomein Het Loo, vlakbij Paleis Het Loo. De koninklijke familie huurt Het Oude Loo en maakte er tot de komst van de Oekraïners regelmatig gebruik van.

Vorige week deelde het koninklijk huis foto’s van het heringerichte en klaargemaakte kasteel. De tuin rond het kasteel is “vooralsnog” gesloten voor bezoekers “om privacy te bieden aan de nieuwe bewoners”, werd via het officiële Instagramaccount van het koninklijk huis gemeld.

De jonge Oekraïense kinderen kunnen naar wereldschool De Vlinder in Ugchelen in de gemeente Apeldoorn, werd eerder bekend. Dat is een basisschool die gericht is op kinderen die uit het buitenland komen. Ze krijgen veel les in de Nederlandse taal, zodat ze naar reguliere scholen kunnen als ze hier langer moeten blijven. Oudere kinderen uit Oekraïne kunnen naar drie middelbare scholen. Het gaat om De Heemgaard, het Edison College en Onze Wereld. De inschrijving kan worden geregeld zodra de Oekraïners op het kasteel gehuisvest zijn.


Meer Nederland

In deze extra dikke Vorsten:

 

– Terugblik op Koningsdag
– Exclusief interview met prinses Margarita
– Familietraditie: studeren in Leiden
– De hofhouding van het koningspaar
– Belgisch koningshuis op weg naar herstel