Oranjes bij nationale herdenking MH17

Vorsten

2014-11-10 07:08:00

AMSTERDAM – Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn maandag aanwezig bij de nationale herdenking van de ramp met vlucht MH17. De herdenking vindt plaats in de RAI in Amsterdam.

Naast het koningspaar komen ook prinses Beatrix, prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven naar de herdenking. Ook voor de rest van de week staan er afspraken in de agenda van de koninklijke familie. Zo is Willem-Alexander dinsdag in Museum Catharijneconvent. De koning geeft daar het startsein voor de nieuwe campagne Maatjes Gezocht van het Oranje Fonds.

Een dag later, op woensdag, heeft Willem-Alexander twee afspraken in zijn agenda staan. In de ochtend is hij aanwezig bij de opening van de jaarlijkse conferentie van het World Cities Culture Forum (WCCF) in het Koninklijk Paleis Amsterdam. In de middag reikt de koning de Erasmusprijs uit aan de Belgische festivaldirectrice Frie Leysen.

Koningin Máxima is woensdag ook in Amsterdam. Ze woont een evenement bij van Villa Joep, het fonds tegen neuroblastoom. Dat is een agressieve en zeldzame vorm van kinderkanker.


Meer Nederland