Pieter-Christiaan ontvangen in België

Vorsten

17/06/2015 8:16 pm

BRUSSEL – Prins Pieter-Christiaan is woensdag in het paleis van Laken ontvangen door het Belgische koningspaar. De derde zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven vertegenwoordigde het Oranjehuis bij een receptie ter ere van de 200e verjaardag van de Slag bij Waterloo.

Voor de ontvangst waren nazaten uitgenodigd van de belangrijkse bevelvoerders van de Slag, die een einde maakte aan het bewind van de Franse keizer Napoleon Bonaparte. Prins Pieter-Christiaan is een verre nakomeling van de toenmalige Prins van Oranje, de latere koning Willem II, die met name bij de Slag van Quatre-Bras een belangrijke rol speelde.

Andere genodigden waren Jean-Christophe, prins Napoleon – een ver familielid van de keizer en volgens een deel van de Bonapartisten hoofd van het keizershuis. Een positie die wordt bestreden door zijn vader prins Charles. Verder was Arthur Wellesley, markies van Douro, aanwezig. Hij is een nazaat van de grote winnaar van de Slag bij Waterloo, de hertog van Wellington en zoon van de huidige, negende hertog.

Het Belgische hof gaf hem op de website nog een verkeerde titel mee: graaf van Mornington. Dat is hij niet meer sinds het overlijden van zijn grootvader, de achtste hertog van Wellington, op 31 december vorig jaar. Arthur kreeg daardoor een nieuwe titel en zijn zoontje werd graaf. In Laken waren verder het Luxemburgse erfgroothertogelijk paar en prins Nikolaus, Fürst Blücher von Wahlstatt, als vertegenwoordiger van de Pruisische ijzervreter generaal Blücher.

Gratis voor jou


Meer België