Pieter van Vollenhoven ergert zich aan negeren corona-adviezen

Vorsten

2020-03-22 14:17:17

Mr. Pieter van Vollenhoven, de echtgenoot van prinses Margriet, is niet te spreken over de drukte op de Veluwe. Op Twitter spreekt hij dan ook zijn verontwaardiging uit over de vele dagjesmensen die zaterdag en zondag alle raadgevingen in de wind slaan en er massaal op uittrekken.

“Bij dit zéér ernstige virus blijkt wederom dat die eigen verantwoordelijkheid voor veiligheid in werkelijkheid in vele gevallen geenszins wordt waargemaakt”, constateert Van Vollenhoven. Bij zijn tweet heeft hij een link naar een item van Nieuwsuur geplaatst waarin gewag wordt gemaakt van het feit dat Nederlanders zich nauwelijks aan social distancing houden.

“Zonder toezicht kunnen wij, hoe spijtig ook, niet functioneren”, is de conclusie van Van Vollenhoven. Op zijn tweet wordt veel gereageerd. Hij krijgt veel bijval. Ook vragen zijn volgers of Van Vollenhoven iets kan doen om de verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen. “Kunt u niet iets bereiken, met uw invloed”, vraagt een twitteraar. Die zegt er ook nog bij dat hij zich erge zorgen maakt.
Meer Nederland

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!