Premier Mark Rutte feliciteert prinses Beatrix met verjaardag

Vorsten

31-01-2020 10:18:55

Premier Mark Rutte heeft prinses Beatrix vrijdag gefeliciteerd met haar 82e verjaardag. “Ik wens haar een mooie, feestelijke dag met haar familie en nog vele jaren in goede gezondheid toe”, twittert de minister-president.

Op enkele gebouwen van de rijksoverheid wappert vrijdag de Nederlandse vlag met oranje wimpel voor Beatrix, onder meer bij ministeries en bij de Eerste en Tweede Kamer.

Het is vrijdag ook precies veertig jaar geleden dat koningin Juliana aankondigde dat ze op 30 april 1980 zou aftreden om plaats te maken voor Beatrix. Op haar beurt droeg ze de scepter zeven jaar geleden over aan haar zoon Willem-Alexander.

Het aftreden na 33 jaar regeren, betekende echter niet dat Beatrix uit het openbare leven verdween. Integendeel. De prinses is nog volop actief, zoals ook blijkt uit de gelukwens van het Spierfonds. “Wij zijn ontzettend trots en vereerd dat zij al vele jaren lang betrokken is bij mensen met spierziekten en het Spierfonds. Wij wensen haar een prachtige dag toe!”

De vereniging De Hollandsche Molen voorzag de felicitatie voor haar beschermvrouw vrijdag van een bedankje “voor haar werk en betrokkenheid bij de molens”. Andere goede doelen waar Beatrix bij betrokken is, zijn de Caribische natuurorganisatie DCNA en Jantje Beton.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord