Prinses Amalia krijgt donderdag haar diploma

Vorsten

2021-07-15 12:18:13

Prinses Amalia krijgt donderdag haar diploma van het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag. “Het is een hele drukke dag”, zei koningin Máxima aan het einde van een bliksembezoek aan de Amsterdamse Wallen. Daar opende ze een nieuwe, nog naamloze 3D brug op de Oudezijds Achterburgwal.

Prinses Amalia, die eind dit jaar achttien jaar wordt en dan troongerechtigd is, slaagde vorige maand cum laude voor haar eindexamen. In gezelschap van haar trotse ouders hees ze zelf de Nederlandse vlag en haar schooltas op het dak van paleis Huis ten Bosch.

De oudste dochter van het koningspaar maakte een dag na het behalen van haar diploma bekend af te zien van de royale uitkering waarop ze vanaf haar achttiende verjaardag wettelijk recht heeft. Ze voelde zich er niet goed bij wanneer er geen openbare taken tegenover staan en dat is voorlopig het geval.

Amalia wil voordat ze gaat studeren een tussenjaar nemen om leuke bedrijven te leren kennen en dingen te doen die ze later in haar leven niet meer kan doen.


Meer Nederland

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana