Prinses Margriet ‘heft het glas’ tijdens online talkshow NAF

Vorsten

09-09-2020 21:08:14

Prinses Margriet heeft woensdagavond een korte toespraak gehouden tijdens NAF Live TV, een onlinetalkshow georganiseerd door The Netherland-America Foundation (NAF). De prinses sprak over hoe belangrijk het was dat er ondanks de coronacrisis toch een evenement plaatsvond, ook al was dat digitaal.

Margriet, samen met echtgenoot Pieter van Vollenhoven beschermpaar van de NAF, vertelde dat de organisatie alle steun kan gebruiken “om zijn prachtige doelen” te kunnen realiseren. Zo ook voor de studiebeurzen die de organisatie verstrekt. “Die fellowships zijn levensveranderende ervaringen.”

De prinses besloot haar korte speech door de digitaal aanwezigen een fijne avond te wensen. “Laten we er een succes van maken. Meer dan ooit heffen we het glas op onze gezondheid.”

De NAF zet zich in om de vriendschapsbanden tussen Nederland en Amerika te bevorderen. Met name op cultureel, wetenschappelijk en economisch gebied. Vanwege de coronacrisis werd een talkshow georganiseerd vanuit het Scheepvaartmuseum in plaats van een galadiner.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord