Prinses Margriet opent tentoonstelling over de Veluwe

Vorsten

16-10-2021 11:45:55

Prinses Margriet heeft vrijdag de tentoonstelling Marjolein Bastin geopend in het Nederlands Tegelmuseum in Otterlo. Margriet maakte een praatje met Bastin en ze kreeg een rondleiding door de tentoonstelling, die bedoeld is als “een ode aan de Veluwe”.

Er zijn onder andere veertig originele aquarellen te zien van kunstenares Bastin, waarvan circa vijftien nog niet eerder tentoongesteld. Het Veluwelandschap is een grote inspiratiebron voor Bastin, die bekendstaat vanwege haar tekeningen van dieren en planten. Ook is er een selectie Oudhollandse tegels met bloemen, planten en dieren te zien.

De tentoonstelling, die nog tot eind januari te zien is Otterlo, is een samenwerking tussen Cultura Erfgoed, Historisch Museum Ede en Nederlands Tegelmuseum. De expo met werken van Bastin is onder meer in het leven geroepen vanwege het themajaar ‘Ode aan het Landschap’ van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen. Dit project heeft als doel meer kennis, aandacht en waardering te genereren voor het Nederlandse landschap.

Meer Nederland