Prinses Margriet steunt dansers tijdens corona

Vorsten

2021-02-15 14:43:46

Prinses Margriet nam maandagochtend deel aan een digitaal overleg met medewerkers van het Nederlands dansgezelschap Introdans. Daar bespraken dansers, technici en andere betrokkenen de situatie van het gezelschap tijdens de pandemie. De prinses is de beschermvrouwe van het dansgezelschap.

Introdans, met Arnhem als uitvalsbasis, liet prinses Margriet weten hoe het met het gezelschap en de medewerkers gaat in deze coronatijd. Het dansgezelschap heeft als missie een breed publiek te laten kennismaken met moderne dans van hoog niveau. Gedurende het afgelopen coronajaar heeft het balletgezelschap dan ook digitale dansprojecten voor scholen ontwikkeld en maakte het dansfilms en -documentaires. Tijdens de huidige lockdown repeteren de dansers in de studio voor online-voorstellingen, terwijl het ondersteunend personeel thuiswerkt.

Prinses Margriet wilde met haar aanwezigheid bij het overleg de medewerkers, van wie er zo’n twintig het gesprek bijwoonden, haar steun betuigen. Ook keken zij samen vooruit naar hoe de dans weer live bekeken kan worden zodra de coronamaatregelen dat toelaten.


Meer Nederland