Santegoeds noemt plaatsen ‘Amalia-foto’ buitengewoon pijnlijk

Vorsten

16-03-2022 23:42:03

Evert Santegoeds is door het stof gegaan voor het plaatsen van een vermeende foto van prinses Amalia en haar vriend op de cover van tijdschrift Privé. Het bleek helemaal niet om de dochter van koning Willem-Alexander te gaan. “Dat is buitengewoon pijnlijk”, zei de hoofdredacteur woensdag in Shownieuws.

Santegoeds zegt dat de verwarring deels kwam omdat de Duitse tabloid Bild de foto eerder al plaatste. “Ik dacht: die moet ik hebben voor Nederland. Daar is echter niemand opgevallen dat het niet echt Amalia is”, verklaarde hij. “Ik dacht: dit is een enorme primeur… is het haar niet, zeg. Dus dat is buitengewoon pijnlijk.”

De hoofdredacteur kreeg woensdagochtend een “triomfantelijk” bericht van de RVD waarin ze meldden dat de vrouw op de foto niet Amalia is. “Ik had wel een reactie van de RVD verwacht, maar niet de mededeling dat het haar niet zou zijn.” Hij denkt dat er bij de RVD hard gelachen is. “Ja daar is zelfs gebak gehaald”, denkt hij. “Op Paleis Huis ten Bosch is ook hard gelachen vermoed ik en bij mij thuis ook. Je krijgt wel te horen dat het een beetje dom is.”

Santegoeds denkt niet dat de kwestie heel schadelijk voor hem zal zijn. “Je moet als weekblad af en toe uitpakken en risico nemen maar niet op deze manier, dat is niet goed”, zegt hij. “Het is stom en we zullen er volgende week uiteraard op terugkomen.”


Meer Nederland

In deze extra dikke Vorsten:

 

– Terugblik op Koningsdag
– Exclusief interview met prinses Margarita
– Familietraditie: studeren in Leiden
– De hofhouding van het koningspaar
– Belgisch koningshuis op weg naar herstel