Prins Constantijn kijkt tv op internet

Vorsten

07-04-2014 17:00:00

BUSSUM – Prins Constantijn heeft een moeizame relatie met zijn eigen televisietoestel thuis in Brussel. Dat moderne apparaat stoort zo vaak dat hij daarom gedwongen wordt zijn favoriete programma’s op internet te kijken.

Constantijn gaf maandag op het jubileumcongres van het Commissariaat voor de Media een toespraak over het nieuwe tv-kijken. Achter de schermen van het congres in Bussum vertelde de jongste zoon van prinses Beatrix over de problemen met zijn eigen televisie.

”Ik zit in België bij een aanbieder van digitale televisie en die doet dat op zo’n manier dat ik wat gehandicapt ben in mijn kijkgedrag. Het is te vaak te gestoord en geeft zoveel problemen dat ik het niet eens meer probeer. Die slimme televisie bij ons heeft wel heel kanalen die geen beeld of geen signaal geven. Op een bepaald moment laat ik het maar zitten. Of ik bel de onderhoudsman, die dan vervolgens lang op zich laat wachten en verschijnt op de momenten dat je niet thuis bent. Dan ben ik nogal lui en kijk ik maar via het internet.”

Constantijn vindt het een verrijking dat consumenten tegenwoordig dankzij bedrijven als Netflix kunnen kiezen uit een onbeperkt aantal tv-series, zoals Borgen. ”Ook in Europa worden hele succesvolle series geproduceerd, met budgetten die kunnen wedijveren met de grote films”, zegt de kabinetschef van eurocommissaris Neelie Kroes.


Meer Nederland

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft