Tuinen van Paleis Soestdijk weer open voor publiek

Vorsten

2020-06-13 18:37:06

Paleis Soestdijk heropent deze zomer de koninklijke tuinen. Dat vertelde de nieuwe eigenaar Maya Meijer zaterdag in het EO-royaltyprogramma Blauw Bloed. De opening gaat in vanaf 1 juli en is voor twee dagen in de week: woensdag en vrijdag. Onder begeleiding kunnen de tuinen dan worden bezocht.

Paleis Soestdijk sloot begin dit jaar de deuren én de omliggende tuinen voor het publiek als voorbereiding op de ingrijpende renovatie die door MeyerBergman Erfgoedgroep. Dat wil van de vroegere woning van koningin Juliana en prins Bernhard een soort nationale etalage maken, waarin het beste van ‘Made by Holland’ wordt getoond: innovaties op de terreinen energie, water, gezondheid en voedsel.

Om de miljoenen kostende opknapbeurt te bekostigen zijn flankerende en ondersteunende plannen gemaakt, zoals de bouw van ‘appartementen bij het voormalige terrein van de Koninklijke Marechaussee en de inrichting van een hotel. Maya Meijer hoopt dat wanneer alle goedkeuringen van gemeente en provincie binnen zijn het paleis in 2023 open kan gaan met de nieuwe bestemming.

Dat de tuinen weer even open gaan heeft mede te maken met de coronacrisis, waardoor veel mensen dit jaar in eigen land op vakantie of op stap zullen gaan. Maya Meijer wilde mensen de kans geven “zo’n bijzondere plek te kunnen zien.”

Kaarten kunnen worden gereserveerd via de website van het Paleis Soestdijk.


Meer Nederland

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt