Van Vollenhoven: Vera Lynn ‘Britse lieveling’ tijdens oorlog

Vorsten

18-06-2020 15:25:41

Pieter van Vollenhoven heeft op Twitter gereageerd op het overlijden van de Britse zangeres Vera Lynn. Zij overleed donderdag op 103-jarige leeftijd. De man van prinses Margriet noemt Lynn “de Britse lieveling tijdens de Tweede Wereldoorlog.”

Vera Lynn kreeg grote bekendheid doordat zij het moreel van de Britse troepen in de Tweede Wereldoorlog hielp hoog te houden met haar optredens. Een van haar bekendste nummers was We’ll Meet Again. Deze werd uitgebracht in 1939 en was erg populair in oorlogstijd. We’ll Meet Again was ook een zin die koningin Elizabeth II uitsprak in haar toespraak over de coronapandemie. Sindsdien is het lied ook in die context een belangrijk nummer geworden waar de Britten in deze moeilijke tijd steun uit putten.

“103 is natuurlijk een fantastische leeftijd, maar haar vertrek is een groot gemis”, schrijft Van Vollenhoven. “Zij was voor velen in die Tweede Wereldoorlog en ook daarna van zéér grote betekenis.”

Niet alleen vanuit Nederland, maar ook vanuit Groot-Brittannië is gereageerd op het overlijden van Lynn. De Britse prins Charles en zijn vrouw Camilla hebben op Instagram een ode gebracht aan de zangeres. Op het account van Clarence House zijn drie foto’s geplaatst van hen met Lynn.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.