Voorlopig geen ambassadeurs naar de koning

Vorsten

15-12-2020 10:41:25

Nu Nederland in lockdown is, moet ook koning Willem-Alexander zich aanpassen. Hij ontvangt voorlopig geen nieuwe ambassadeurs voor het aanbieden van hun geloofsbrieven, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

De geplande ceremonies van woensdag zijn allemaal uitgesteld. De koning zou de ambassadeurs van El Salvador, Saudi-Arabië en Italië ontvangen.

Eerder dit jaar lagen de ontvangsten ook al stil vanwege de coronacrisis. In juli kon Willem-Alexander voor het eerst in vijf maanden weer ambassadeurs ontvangen. Om alles veilig te laten verlopen werd het protocol aangepast. Zo overhandigt de ambassadeur zijn geloofsbrieven niet daadwerkelijk meer aan de koning, maar legt deze op een tafel neer om fysiek contact te voorkomen en afstand te bewaren.

Omdat alle ontvangsten waren uitgesteld, liep de koning een fikse achterstand op. Na de zomer werd een inhaalslag gemaakt.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.