Weisglas: Baudet bereikt dieptepunt door koning ‘lul’ te noemen

Vorsten

14-11-2021 09:13:34

Oud-Kamervoorzitter Frans Weisglas vindt dat Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet een “nieuw dieptepunt” heeft bereikt door koning Willem-Alexander een “slappe lul” te noemen. Dat zegt de VVD-coryfee op Twitter.

Baudet deed de uitlatingen zaterdag in Helmond tijdens een campagnebijeenkomst. Het filmpje is veel gedeeld op sociale media. “Nieuw dieptepunt: parlementariër die schuttingtaal gebruikt naar de Koning”, stelt Weisglas. “Waarbij dat Kamerlid drommels goed weet dat hij staatsrechtelijk de minister president aanspreekt. Om over de eed van die parlementariër nog maar te zwijgen.”

Thierry Baudet legt in zijn toespraak de schuld voor het “schenden van het grondrecht op lichamelijke integriteit” bij demissionair coronaminister Hugo de Jonge en koning Willem-Alexander. “Geen enkel regime, ook in de Tweede Wereldoorlog niet, is ooit zo ver gegaan”, aldus Baudet. “We moeten in opstand komen!”

De Forum voor Democratie-leider lag al vaker onder vuur voor zijn uitlatingen over het coronabeleid en zijn vergelijkingen met de Tweede Wereldoorlog. Eerder zei hij, na de Troonrede, te denken dat Willem-Alexander het coronabeleid “in zijn hart ook schandelijk vindt”.

Meer Nederland