Willem-Alexander opent nieuw Erasmus MC

Vorsten

2018-09-06 16:00:00

Met het plaatsen van een grote O bij de letters P, E en N voor de hoofdingang heeft koning Willem-Alexander donderdagmiddag in Rotterdam het nieuwe Erasmus Medisch Centrum officieel geopend. Het ziekenhuis was al in mei in gebruik genomen.

De koning deed dat samen met voorzitter Ernst Kuipers van de raad van bestuur, die de koning daarna mee naar binnen nam voor een rondleiding door het ziekenhuis, waaraan acht jaar is gebouwd en twintig jaar naartoe is gewerkt. Ook ging Willem-Alexander het dak op, waar eerder dit jaar al bekroonde tuinen zijn aangelegd waar patiënten, bezoekers en personeel gebruik van kunnen maken onder het motto ‘van groen word je beter’.

Voorafgaand aan de openingshandeling kregen de koning en de genodigden, die het geluk hadden dat het niet regende, in sneltreinvaart een presentatie over het Erasmus MC van medewerkers en artsen van verschillende afdelingen. Over de spoedeisende hulp, de opvang van patiënten, de duurzaamheid waarmee bij de bouw rekening is gehouden, het minicameraatje voor maag- en darmonderzoek en de inzet van de traumaheli, die op dat moment ook overvloog.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb toonde zich trots op het nieuwe ziekenhuis, waar hij ook al eens patiënt was geweest.


Meer Nederland