Willem-Alexander zoekt stagiaires op in Waddinxveen

Vorsten

01-07-2020 16:44:34

Gekleed in een geel hesje heeft koning Willem-Alexander woensdagmiddag een rondleiding gekregen door het magazijn van Dachser in Waddinxveen. Het was onderdeel van een groter werkbezoek aan de logistiek dienstverlener waarbij speciale aandacht uitging naar de stagiaires binnen het bedrijf.

Dachser werkt samen met de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). De organisatie lanceerde vanwege de coronacrisis een actieplan om bedrijven te stimuleren leerplekken aan te bieden zodat jongeren werkervaring kunnen opdoen. In samenwerking met SBB kon Dachser alle stagiaires in dienst houden.

In het magazijn liepen een aantal van die studenten en hun stagebegeleiders rond. De koning sprak met met hen over hun ervaringen en ging ook in gesprek met bijna afgestudeerde studenten en begeleiders over hun ambities en toekomstperspectief.

Willem-Alexander nam vervolgens nog deel aan twee rondetafelgesprekken waarin de aansluiting van beroepsonderwijs op bedrijfsleven centraal stond.


Meer Nederland

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.