Haakon en Sonja in open Lincoln Continental naar paleis

Vorsten

02-10-2020 14:08:19

Kroonprins Haakon en koningin Sonja hebben vrijdagmiddag na de opening door Haakon van de 165e zitting van het Noorse parlement een korte rijtoer gemaakt in een open Lincoln Continental. Ze reden van de Storting over de Karl Johans gate (straat) naar het Koninklijk Paleis, een afstand van nog geen kilometer. Langs de route stond een militaire erewacht, maar er was maar weinig publiek.

Het was de tweede keer dit jaar dat het Noorse koningshuis er ondanks de coronacrisis voor koos om een ritje te maken in een open auto. Eerder gebeurde dat op 17 mei, de nationale feestdag. Toen stapte het koningspaar in de aloude Roadmaster A1 uit 1939, dezelfde auto die aan het einde van de Tweede Wereldoorlog was ingezet voor een rijtoer van de uit ballingschap terugkeerde koninklijke familie.

Het kroonprinselijk paar volgde koning Harald en koningin Sonja in de convertible Lincoln Continental uit 1966, die onder meer is gebruikt bij het huwelijk van kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit in 2001.


Meer Noorwegen

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord