Prins Albert krijgt uitleg in Eerste Kamer

Vorsten

03-06-2014 14:31:00

DEN HAAG – Prins Albert II van Monaco heeft dinsdag een bezoek gebracht aan de Staten-Generaal. Hij kreeg in het gebouw van de Eerste Kamer een warm welkom van Eerste Kamervoorzitter Ankie Broekers-Knol en Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg.

De voorzitter van de Eerste Kamer benadrukte in het gesprek dat het de eerste keer in de geschiedenis is dat een regerend vorst van Monaco de Staten-Generaal bezoekt. Zij memoreerde de uitgesproken belangstelling van de vorst voor de onderwerpen milieu en watermanagement. Prins Albert II heeft reizen gemaakt naar de Noordpool en het Antarctisch gebied om aandacht te vragen voor klimaatverandering.

Op de website van de Eerste Kamer staat dat prins Albert en de beide Kamervoorzitters onder meer spraken over het parlementaire systeem van Monaco en over de relaties tussen Monaco, Frankrijk en de Europese Unie. Na het gesprek volgde de prins vanaf de gastentribune in de plenaire zaal korte tijd de vergadering van het Interparlementair Koninkrijksoverleg. Dat betreft een overleg tussen de parlementen van Nederland, Curaçao, Aruba en Sint Maarten. Albert kreeg daar van de Kamervoorzitters een toelichting op de staatkundige verhoudingen binnen het Koninkrijk der Nederlanden.

De ontvangst is onderdeel van een officieel bezoek van de vorst van Monaco aan Nederland. Prins Albert II is hoofd van het Huis Grimaldi. Hij volgde in juli 2005 officieel zijn vader Prins Rainier III op.

Meer Vorstenhuizen