Burgemeester Palma digitaal op audiëntie bij Felipe

Vorsten

10-08-2020 11:18:55

Koning Felipe ontmoet maandag de burgemeester van Palma, José Hila, alleen digitaal. Hila is weliswaar negatief getest voor het coronavirus maar mag pas weer mensen ontmoeten wanneer ook een tweede test negatief is. Zijn audiëntie in het Almudaina-paleis wordt daarom vervangen door een videogesprek.

De Spaanse koning bevindt zich sinds vrijdagavond met zijn gezin op Mallorca, waar de koninklijke familie traditioneel een deel van de zomer doorbrengt. De vakantie is nooit zonder officiële verplichtingen. Zo heeft Felipe altijd een onderhoud met de lokale en regionale autoriteiten, zoals de burgemeester van Palma en de premier van de Balearen-eilanden. Die bijeenkomsten staan voor maandag op de agenda. Koning Felipe heeft woensdag ook nog een belangrijke werkafspraak. Dan komt premier Pedro Sánchez naar Mallorca voor regulier overleg met de koning.

Koning Felipe gaat maandagavond samen met koningin Leitizia ook naar het Petra voor een bezoek aan het museum in het geboortehuis van pater Juníper Serra, die in de achttiende eeuw onder meer in Californië tal van katholieke missies vestigde. Voor- en tegenstanders van de monarchie komen ook naar Petra, om te demonstreren.


Meer Spanje

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.