Felipe bekijkt creaties van winnaars Spaanse schoolwedstrijd

Vorsten

2021-06-18 10:13:20

Koning Felipe heeft donderdagavond in het koninklijk paleis El Pardo in Madrid de winnaars ontvangen van de schoolwedstrijd Wat is een koning voor jou?. Deze wedstrijd heeft als doel om de koning en de kroon dichter bij de schoolkinderen te brengen en hen ook kennis te laten maken met de Spaanse grondwet.

Voor de wedstrijd moesten Spaanse basisschoolkinderen iets maken waarmee zij uitbeelden wat een koning voor hen betekent. De ene knutselde een afbeelding van de koning op een kartonnen doos, de andere maakte een compleet kunstwerk van papier-maché. Felipe kreeg een rondleiding langs de tentoonstelling van de winnende werken van deze editie. Daarbij sprak hij met leerlingen en docenten over hun creaties. Daarna volgden een aantal toespraken en ontmoette de koning nog andere leerlingen, leraren en familieleden.

Het was de 39e keer dat de wedstrijd werd georganiseerd. In het begin namen alleen scholen uit Madrid deel aan de wedstrijd, maar begin deze eeuw vroeg Felipe aan zijn vader koning Juan Carlos om de wedstrijd uit te breiden tot nationaal niveau.


Meer Spanje

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana