Felipe belt met Zuid-Koreaanse president over corona

Vorsten

04-06-2020 12:05:21

Koning Felipe van Spanje heeft donderdag met de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in gebeld. De twee wisselden ervaringen uit over de impact van de coranacrisis in beide landen.

Volgens het Spaanse hof maakte het telefoongesprek deel uit van een grotere belronde die Felipe en zijn vrouw koningin Letizia de afgelopen weken al maakten met andere staatshoofden. Zo spraken ze al met de Amerikaanse president Donald Trump en zijn vrouw Melania en met de Britse koningin Elizabeth en haar zoon prins Charles. Ook de koningen van Marokko en Jordanië kregen een telefoontje net als keizer Naruhito van Japan.

Verder sprak Felipe met de leiders van onder meer Duitsland, Italië, Oostenrijk en Portugal. Of er ook nog een onderhoud met Nederland op de planning staat, is niet bekend.

Felipe en Moon Jae-in ontmoetten elkaar vorig jaar oktober. Het was de eerste keer in 23 jaar dat een Spaanse vorst een staatsbezoek bracht aan Zuid-Korea. Moon had vorige maand nog een telefonisch gesprek met de Belgische koning Filip.


Meer Spanje

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord