Lovende woorden voor Felipe en Letizia

Vorsten

13-08-2014 13:57:00

PALMA – Koning Felipe en koningin Letizia van Spanje krijgen lovende reacties in de media op hun ontspannen regeerstijl en publieke optredens. Het koningspaar liet zich de afgelopen week van zijn zonnigste kant zien op het vakantie-eiland Mallorca, waar het stel vorige week dinsdag met dochters Leonor en Sofia arriveerde.

“De koning verscheen bijna elke dag in het openbaar”, merkte een lokale krant op, waarvan drie keer met zijn hele gezin. Zo werden maandag fotografen uitgenodigd om het familie-uitje naar Finca Raixa even buiten Palma vast te leggen. Ontspannen poseerde het koninklijke gezin in dit eeuwenoude gebouw, met zijn historische en beroemde tuinen.

Bij aankomst op Mallorca was ook al een fotosessie georganiseerd. De zichtbaarheid van de koning staat in schril contrast met de onzichtbaarheid van zijn vader koning Juan Carlos de afgelopen jaren. Niet dat Juan Carlos stilzat, maar door zijn gezondheid kon hij niet deelnemen aan activiteiten buiten het paleis. Felipe ging op Mallorca twee keer zeilen, en werkte ook het gebruikelijke programma van ontvangsten af.

Deze zomer gaat het gezin niet echt op vakantie, aldus het paleis, maar worden er na het verblijf op Mallorca dagtochtjes gemaakt vanuit Madrid. Of daar ook ruchtbaarheid aan wordt gegeven, werd er niet bij verteld.

Meer Spanje