Felipe en Letizia reiken Cervantesprijs uit

Vorsten

2019-04-23 20:05:00

De Spaanse koning Felipe en zijn vrouw koningin Letizia hebben ook dit jaar weer op 23 april de prestigieuze Miguel de Cervantesprijs uitgereikt. De Uruguayaanse dichteres Ida Vitale mocht de belangrijkste literaire prijs van het Spaanse taalgebied in ontvangst nemen.

Bij de jaarlijkse prijs hoort een geldbedrag van 125.000 euro. Daarnaast kreeg Vitale een medaille omgehangen door Felipe en gaf de Spaanse koning een toespraak. Na afloop van de uitreikingsceremonie volgde een wandeling door de tuinen van de universiteit. Zoals gebruikelijk liep Felipe hierbij met een wandelstok.

De prestigieuze prijs wordt elk jaar vergeven op 23 april, de sterfdag van Miguel de Cervantes, de auteur van het beroemde boek Don Quichot van La Mancha. Doorgaans wint een Spanjaard om het jaar de award. Het andere jaar gaat de prijs naar een Latijns-Amerikaanse auteur. Dit keer is het echter anders. Vorig jaar ging de prijs namelijk ook al naar een Latijns-Amerikaanse auteur, namelijk de Nicaraguaanse schrijver Sergio Ramirez.


Meer Spanje

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt