Felipe opent luchthaven Murcia in stijl

Vorsten

2019-01-15 14:44:00

Koning Felipe heeft het nieuwe vliegveld van Murcia dinsdag in stijl geopend. De Spaanse koning arriveerde met zijn eigen toestel in de stad in het zuidoosten van zijn land, is te zien in video’s van Spaanse media.

Het vliegtuig van Felipe was echter niet het eerste dat landde op de luchthaven van Murcia, ook bekend als Corvera Airport. De privéjet van de koning was het tweede vliegtuig dat de landingsbaan betrad. Een Engelse commerciële vlucht had dinsdag de primeur.

Na de landing kreeg Felipe bij een maquette van het vliegveld meer te horen over de totstandkoming van de luchthaven. Vervolgens kreeg de koning een rondleiding door onder meer de vertrek- en aankomsthallen, maar hij kwam ook op plaatsen waar het publiek niet zomaar komt. Zo nam Felipe een kijkje in het beveiligingscentrum en de verkeerstoren.

Voordat de koning weer aan boord van zijn toestel stapte, onthulde hij een plaquette. Daarmee is de nieuwe luchthaven van Murcia officieel geopend, de eerste vluchten vertrokken meteen dinsdag.


Meer Spanje

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?