Kinderen Elena brengen nu vakantie bij vader door

Vorsten

18-08-2014 11:32:00

CADIZ – Kinderen van gescheiden ouders moeten in de vakantie hun tijd verdelen tussen beide ouders. Dat geldt in elk geval voor de zoon en dochter van de Spaanse prinses Elena, zus van koning Felipe, zo meldt het Spaanse Hola. Na enkele weken doorgebracht te hebben met hun moeder zijn Felipe en Victoria nu in Cadiz met hun vader Jaime de Marichalar.

Prinses Elena heeft de kinderen – Felipe Juan Froilán is 16, Victoria Federica is 13 – meestal de eerste helft van de zomervakantie. Ze neemt ze dan mee naar Mallorca, het traditionele vakantieverblijf van de koninklijke familie. Daar gaan ze zeilen en in het Marivent paleis ontmoeten ze oma koningin Sofia en hun neefjes en nichtje, de kinderen van de op dit moment bij familiebijeenkomsten niet meer welkome prinses Cristina.

Na Mallorca is Elena naar de Catalaanse kant van de Pyreneeën gegaan, zo weet Hola te melden. Daarna was het echter tijd voor een kinderruil. Vader Jaime de Marichalar nam zijn zoon en dochter mee naar het Zuid-Spaanse Cadiz, waar ze onder meer een polotoernooi bijwoonden.

Elena en Jaime trouwden in 1995 in de kathedraal van Sevilla. In 2007 werd hun scheiding van tafel en bed aangekondigd, twee jaar later gevolgd door een volledige scheiding.


Meer Spanje

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord