Koning Felipe en koningin Letizia gaan weer op pad

Vorsten

14-07-2020 12:12:04

Het Spaanse koningspaar hervat woensdag in Soria de reeks bezoeken aan de autonome regio’s. Koning Felipe en koningin Letizia zijn nu halverwege. Ze hebben inmiddels acht regio’s bezocht en met het aangekondigde uitstapje naar Castilië & Léon liggen ze op schema om nog voor de zomervakantie in alle landsdelen te zijn geweest.

Het paleis wilde dinsdag nog niet bevestigen dat het koningspaar van plan is om vrijdag Catalonië te bezoeken, hoewel de media daar al dagenlang over schrijven en er in Figueres, waar het bezoek zou moeten beginnen, al protestacties zijn aangekondigd. “Het bezoek is pas officieel als wij het bekend hebben gemaakt”, aldus een paleiswoordvoerder.

Behalve het bezoek aan Catalonië volgen tot augustus nog uitstapjes naar Baskenland, Extremadura, Galicië, Navarra, Cantabrië en Asturië. Alleen de regio Madrid staat niet op het programma, omdat de koning daar woont.

Het koningspaar wil na de verschrikkingen van de coronacrisis, die in Spanje meer dan 28.000 levens heeft geëist, de bevolking steunen en de aandacht vestigen op bezienswaardigheden in de verschillende landstreken. Donderdag evenwel staat er een soberder verplichting op de agenda. Dan is in Madrid in aanwezigheid van het koningspaar de nationale herdenking van de coronaslachtoffers.


Meer Spanje

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.