Koning Juan Carlos mist zeilstrijd in Sanxenxo

Vorsten

11-09-2020 11:57:06

De gepensioneerde en naar het buitenland uitgeweken Spaanse koning Juan Carlos ontbreekt vrijdag bij het begin van het zeilseizoen in de zesmeterklasse. “We missen koning Juan Carlos enorm en hopen dat hij snel weer kan deelnemen”, aldus zijn vriend Pedro Campos, die nu zelf de bemanning van het doorgaans door de koning gebruikte schip Bribon zal aanvoeren.

Juan Carlos was begin vorige maand nog even in Sanxenxo toen hij het koninklijk paleis in Madrid had verlaten op weg naar zijn vrijwillige ballingsoord Abu Dhabi. Hij kwam de laatste jaren graag in deze Galicische kustplaats, waar de Real Club Náutico de Sanxenxo hem met alle egards behandelde en waar hij met hulp van Pedro Campos kon blijven zeilen.

Vanwege de coronapandemie was er dit jaar van zeilen geen sprake. De strijd in de zesmeterklasse in de monding van de Pontevedrarivier is pas de eerste zeilstrijd kan worden gehouden. In oktober en november zijn er ook nog races. Of Juan Carlos, die in deze klasse in Finland wereldkampioen werd, daarvoor terugkomt, is niet bekend.


Meer Spanje

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord