Koningin Letizia naar zwaar getroffen Honduras

Vorsten

09-12-2020 23:01:18

De Spaanse koningin Letizia gaat volgende week voor het eerst dit jaar weer naar het buitenland. Op 14 en 15 december bezoekt ze het Midden-Amerikaanse Honduras, zo maakte het ministerie van Buitenlandse Zaken woensdag bekend.

Haar programma wordt afgestemd op de mogelijkheden om zich in het vorige maand door orkaan Iota getroffen Honduras te verplaatsen. In delen van het land hebben overstromingen en aardverschuivingen plaatsgevonden. Honduras was twee weken daarvoor ook al getroffen door de orkaan Eta, die eveneens veel schade aanrichtte, onder meer rond de stad San Pedro Sula.

Koningin Letizia gaat kijken welke noodhulp Spanje heeft kunnen bieden, en ze neemt ook hulpgoederen mee. Op de voorlopige agenda staan bezoeken aan een school, een hostel en de zwaar getroffen regio Sula.

Het Spaanse koningspaar is vanwege de coronacrisis sinds maart in eigen land gebleven, met uitzondering van een korte trip van koning Felipe begin november naar Bolivia om de inauguratie van de nieuwe president bij te wonen.


Meer Spanje

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord