Koningin Sofia reikt vijftigste kunstprijs uit

Vorsten

02-03-2015 21:40:00

MADRID – De Spaanse koninklijke familie had de taken verdeeld maandag. Koningin Letizia kon in het Koninklijk Paleis een oogje in het zeil houden bij de voorbereidingen voor het staatsbanket dat werd aangeboden aan president José Manuel Santos van Colombia, terwijl koning Felipe de dag begon met een rondgang over de grote telecommunicatiebeurs in Barcelona. Ook ontving hij voor terugkeer naar Madrid de baas van Renault-Nissan.

Koningin Sofia ondertussen had als taak in Madrid de vijftigste buitengewone Koningin Sofia-prijs voor schilder- en beeldhouwkunst uit te reiken aan de schilder Juan José Vicente, zo maakte het Spaanse hof bekend. Van de prijsuitreiking werden foto’s geplaatst op de eigen website en op Twitter. Sofia is sinds 1964 erevoorzitter van de Spaanse Vereniging van Schilders en Beeldhouwers.

Juan José Vicente kreeg de onderscheiding voor ‘Interior Woodwork’, een op hout met gebruik van verschillende technieken geschilderd werk. De prijs is 20.000 euro. Na de prijsuitreiking kreeg de koningin een rondleiding over de tentoonstelling met 53 werken die dit jaar waren ingezonden voor de prestigieuze prijs.

Meer Spanje