Spaans koningspaar bezoekt regio Castilië en Léon

Vorsten

15-07-2020 18:44:43

Het Spaanse koningspaar heeft woensdag in de reeks bezoeken aan de autonome regio’s, Castilië en Léon in het noorden van het land aangedaan. Koning Felipe en koningin Letizia bezochten de steden Vinuesa en Soria.

In Vinuesa namen zij deel aan een werkvergadering met bestuurders en deskundigen van de Autonome Gemeenschap Castilla en León over de uitdagingen voor de toekomst van de gemeente. In Soria had het paar een gesprek met bestuurders en bewoners van de provincie, die ook Soria heet, en hebben zij het 900-jarig bestaan van de hoofdstad van Soria herdacht.

In de gesprekken ging het over een veelvoud aan onderwerpen. Naast de agenda voor de toekomst, gingen de gesprekken over duurzaamheid, milieumaatregelen, de coronacrisis, onderwijs en de digitale infrastructuur.

Op de helft

Koning Felipe en koningin Letizia zijn nu halverwege. Ze hebben inmiddels acht regio’s bezocht en met het uitstapje naar Castilië en Léon liggen ze op schema om nog voor de zomervakantie in alle landsdelen te zijn geweest.

Naast een bezoek aan Catalonië volgen tot augustus nog uitstapjes naar Baskenland, Extremadura, Galicië, Navarra, Cantabrië en Asturië. Alleen de regio Madrid staat niet op het programma, omdat de koning daar woont.

Het koningspaar wil na de verschrikkingen van de coronacrisis, die in Spanje meer dan 28.000 levens heeft geëist, de bevolking steunen en de aandacht vestigen op bezienswaardigheden in de verschillende landstreken.


Meer Spanje

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.