Zweedse prins Carl Philip verloofd

Vorsten

27-06-2014 16:33:00

STOCKHOLM – Koning Carl Gustaf van Zweden stemt in met het huwelijk van zijn zoon Carl Philip met Sofia Hellqvist. Voor de trouwpartij is nog geen datum vastgesteld maar het huwelijk is gepland voor volgende zomer, zo maakte het Zweedse hof vrijdagmiddag bekend.

Carl Philip heeft vrijdagmorgen zijn huwelijksaanzoek gedaan, zo maakte het paar tijdens een ontmoeting met de pers bij het paleis Drottningholm bekend. ”Ik heb de enorme eer om met deze fantastische vrouw verloofd te zijn”, aldus Carl Philip (35). Volgens Sofia (29) heeft de prins een ‘prachtig, warm’ hart.

De Zweedse koning heeft de regering al op de hoogte gesteld van de trouwplannen van zijn enige zoon, die als baby nog korte tijd kroonprins is geweest maar die titel na een grondwetswijziging weer verloor. Tot ergernis van Carl Gustaf en tot – latere – tevredenheid van Carl Philip, die nu zijn eigen gang kan gaan.

Geen verrassing

De aankondiging van de verloving kwam niet als een verrassing. Carl Philip en Sofia zijn al sinds 2010 samen, en op koninklijke hoogtijdagen was het voormalige model al op de achtergrond aanwezig. Het enige verrassende is eigenlijk dat Carl Philip en Sofia nog zo lang hebben gewacht. Vorig jaar bij het huwelijk van Carl Philips jongere zus prinses Madeleine werd een spoedige aankondiging van een volgend koninklijk huwelijk al verwacht.

Met het huwelijk van prins Carl Philip zijn alle drie de kinderen van koning Carl Gustaf en koningin Silvia volgend jaar het huis uit. Het koningspaar heeft inmiddels 2 kleinkinderen.


Meer Vorstenhuizen

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord