Camilla schrijft brief over overleden broer

Vorsten

2014-09-11 10:59:00

LONDEN – Camilla, de hertogin van Cornwall, heeft een artikel geschreven voor de Britse krant The Times. In het stuk heeft de vrouw van prins Charles het over haar dit jaar overleden broer Mark Shand.

De jongere broer (62) van Camilla overleed in april in New York nadat hij ongelukkig ten val was gekomen. De hertogin van Cornwall schrijft dat ze het tragische nieuws op een heerlijke lente-ochtend in Schotland hoorde. “Een gepijnigde stem vertelde mij aan de telefoon dat er iets vreselijks was gebeurd met mijn broer; met mijn onverwoestbare broer Mark. Dat kon toch niet? Hij was gewoon in New York om geld in te zamelen voor zijn organisatie The Elephant Family”, schrijft Camilla, die stelt dat haar broer een ongelukkige val had gemaakt.

“Mijn charismatische en soms onuitstaanbare broer, die tsunami’s en schipbreuken heeft overleefd, is niet meer bij ons.” Camilla vertelt in het stuk dat ze een gelukkige jeugd heeft gehad. “Hij was ooit een mollig slecht gehumeurd jongetje, maar veranderde in een goede lieve jongen. Hij was gezegend met goede looks, charme en een ‘devil may care’-levenshouding.” De vrouw van prins Charles meldt dat haar broer tijdens een reis door India in 1988 een olifant genaamd Tara redde. “Dit was het begin van zijn passie voor India en zijn levensmissie om de bedreigde Aziatische olifant te redden.”

Vorig jaar brachten Charles en Camilla een bezoek aan India, daar ontmoetten ze ook haar broer en maakte ze ter plaatse kennis met zijn werk. “Mijn man en ik zullen er, als co-voorzitters van The Elephant Family, alles aan doen om zijn wensen voor de organisatie te vervullen. Ze zeggen dat olifanten nooit vergeten; Tara zal hem nooit vergeten, net als wij…”, sluit Camilla af.

Het Koninklijk Huis heeft het stuk van Camilla online gezet op de officiële website.


Meer Vorstenhuizen