Carl Philip boos op Zweedse media

Vorsten

2014-10-18 12:08:00

STOCKHOLM – Prins Carl Philip heeft in een televisiegesprek zijn boosheid en frustratie geuit over de manier waarop Zweedse media berichten over zijn verloofde Sofia Hellqvist. Hij vond de behandeling die Sofia heeft gehad in de pers intimiderend. Ook was hij boos over kritiek die hij zelf over zich heen had gekregen.

Carl Philip verwees naar de berichten waarin werd gezegd dat Sofia Hellqvist allesbehalve welkom was in de koninklijke familie. ”Onzin”, aldus de prins die in juni zijn verloving met haar aankondigde. ”Ze heeft een warm welkom gekregen.”

Zelf was Carl Philip belachelijk gemaakt toen hij bij de uitreiking van sportprijzen een aantal nummers door elkaar had gehaald. ”Volgens de media was ik dom en stom”, zei de boze zoon van koning Carl Gustaf en koningin Silvia. ”Ik heb fouten gemaakt ja, maar dat kwam door mijn dyslexie”, verklaarde hij.

Dyslexie

Carl Philip is niet het enige lid van het koninklijk gezin die daar last van heeft. Ook koning Carl Gustaf en kroonprinses Victoria hebben dyslexie, het moeilijk of slecht kunnen lezen. De prins zei ook volgend jaar weer bij de uitreiking aanwezig te zullen zijn ”om de 700.000 mensen met dyslexie in Zweden te laten zien dat je kunt leren van je fouten en verder kunt gaan.”

In het vraaggesprek werd Carl Philip ook gevraagd naar datum van zijn huwelijk met Sofia. Op die vraag wilde hij geen antwoord geven, maar de prins verklapte wel dat de datum is vastgesteld.


Meer Vorstenhuizen