Charles bezoekt voormalige marinewerf

Vorsten

15-07-2014 19:49:00

PLYMOUTH – Prins Charles kreeg dinsdag een warm welkom in marinestad Plymouth waar hij een bezoek bracht aan een tot nieuw leven gebrachte voormalige marinewerf. Charles kende de werf, de Royal William Yard, nog uit zijn eigen tijd bij de Koninklijke Marine.

De naar de toenmalige koning Willem IV vernoemde werf is aan het begin van de 19e eeuw aangelegd voor de bevoorrading van marineschepen. In 1992 werd de werf gesloten en het duurde enige tijd voordat er een nieuwe bestemming werd gevonden.

De oude historische gebouwen zijn behouden gebleven – altijd een wens van Charles bij hergebruikprojecten – en omgebouwd tot woningen, kantoor- en winkelruimte en horeca. “Hij kende het terrein en vond dat we goed werk hadden geleverd”, aldus de projectontwikkelaar na afloop tegen de Plymouth Herald.

Verjaardag

Prins Charles nam ruim de tijd om rond te kijken en verrastte Lyn Copson die op een terrasje zat om haar 61e verjaardag met een lunch te vieren. “Ik hoop dat ik uw verjaardag niet verstoor”, zei Charles.

Charles is deze week 3 dagen als hertog van Cornwall in het zuidelijkste puntje van Engeland. Hij onderneemt daar werkbezoeken, soms samen en af en toe zonder echtgenote Camilla. Zij bezocht dinsdag onder meer een bibliotheek in Exeter alvorens zich later bij Charles te voegen voor een receptie in Plymouth.


Meer Vorstenhuizen

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord