Deense koningin Margrethe noemt coronacrisis ‘eng en onwerkelijk’

Vorsten

2020-03-18 01:03:12

Koningin Margrethe van Denemarken noemt de situatie rond het coronavirus “eng en onwerkelijk”. Dat zei ze in een toespraak die dinsdagavond werd uitgezonden op radio en televisie. “Ik begrijp dat velen bezorgd zijn, omdat ons dagelijks leven op zijn kop is gezet.”

Volgens de vorstin voelt het onwerkelijk dat juist nu de lente in aantocht is het openbare leven tot stilstand is gekomen. “Maar dat is onze nieuwe werkelijkheid”, zei Margrethe. “We moeten inzien dat deze situatie van ons allemaal offers vraagt.”

Margrethe hield haar landgenoten voor dat de maatregelen die door de autoriteiten zijn genomen belangrijk zijn en dat ze voor iedereen gelden. “Hoe we nu handelen kan cruciaal zijn voor de situatie in de komende weken.”

Gevaarlijke gast

“Het coronavirus is een gevaarlijke gast. We moeten de keten van besmettingen doorbreken en dat kan alleen als we samen iets doen”, zei de vorstin. Daarna herhaalde ze dat hygiëne erg belangrijk is. Ook sprak ze de jongeren toe. “Het is misschien niet leuk dat je je vrienden niet kunt zien, maar bedenk dat er ook andere manieren zijn om in contact met ze te komen. We leven immers in het digitale tijdperk.”

Nadat ze nogmaals iedereen op het hart had gedrukt niet te dicht bij elkaar te komen, sprak ze haar medeleven uit aan de nabestaanden van de slachtoffers van het virus. Ook bedankte ze de mensen die in vitale beroepen zorg bieden of op een andere manier het openbare leven op gang houden.
Meer Denemarken

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!