Charles en Camilla bezoeken VS

Vorsten

2015-03-18 06:24:00

WASHINGTON – Prins Charles en zijn vrouw Camilla kwamen dinsdagavond (plaatselijke tijd) aan in de VS voor een vierdaags officieel bezoek aan het land. Het echtpaar werd verwelkomd met een receptie in het verblijf van de Britse ambassadeur.

De Britse prins en zijn echtgenote hebben tijdens hun bezoek een volle agenda. Er is donderdag een onderonsje met president Barack Obama en vicepresident Joe Biden ingepland. De laatste keer dat Charles de Amerikaanse president ontmoette, was in 2011.

Charles en Camilla verblijven tijdens hun bezoek voornamelijk in de hoofdstad Washington, waar zij een aantal historische mijlpalen gedenken. Zo is het 150 jaar geleden dat de Amerikaanse burgeroorlog eindigde en dat president Abraham Lincoln werd vermoord. Het Britse paar brengt ook een bezoek aan het huis van de eerste president van Amerika, George Washington. Later reizen ze door naar Louisville, de stad waar bokser Muhammad Ali is geboren.

Het is de twintigste keer dat de prins voor een officieel bezoek afreist naar de VS, voor Camilla is het de derde keer.Het nieuwste nummer

Ook online te bestellen

Meer Verenigd Koninkrijk