Anne: social media maken leven jongere generatie moeilijker

Vorsten

2020-07-27 22:08:11

Volgens de Britse prinses Anne maken social media het leven voor de jongere generatie van de koninklijke familie alleen maar moeilijker. Die uitspraak doet ze in een documentaire die woensdag ter ere van haar 70e verjaardag bij ITV wordt uitgezonden.

Anne meent dat de druk die jongere leden van het Britse koningshuis ervaren door sociale media alleen maar wordt vergroot. “Die druk is altijd groter, want daar zijn de media in geïnteresseerd en dat is soms lastig om mee om te gaan”, meent ze.

De Princess Royal, die op 15 augustus jarig is, ziet veel verschillen het ‘echte’ leven. “In mijn tijd had je nog geen social media. Dus het heeft het waarschijnlijk moeilijker gemaakt. Met online technologie is in contact blijven één ding, maar het is niet hetzelfde. De mogelijkheid om mensen te ontmoeten maakt het verschil. Ik weet wat Twitter is, maar ik zou er niet bij in de buurt komen, zelfs al wordt ik betaald. Maar dat is een iets andere kwestie.”

Voor de docu werd de dochter van koningin Elizabeth ruim een jaar lang gevolgd en geïnterviewd. Ook haar man Sir Tim Laurence en haar kinderen Peter Phillips en Zara Tindall zijn te zien.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

– Het warme nest van Kate: de Middletons

– Prinses Elisabeth op kamers

– Hoe zit het nu echt met Kroondomein Het Loo?

– Pieter van Vollenhoven schrijft over muziek