Britse royals ‘verbijsterd’ over actie Andrew bij herdenking

Vorsten

30-03-2022 14:42:03

Verschillende leden van de Britse koninklijke familie zijn niet blij met de prominente rol die prins Andrew dinsdag had tijdens de herdenkingsbijeenkomst voor zijn vader prins Philip. Hij begeleidde koningin Elizabeth aan zijn arm Westminster Abbey in en dat zorgde volgens Britse media bij zijn broers en zus tot grote verbazing.

Bronnen zeggen onder meer tegen de Daily Mail dat Charles, Anne en Edward niet wilden dat Andrew de koningin zou begeleiden. De hertog van York zou echter bij haar aangedrongen hebben. De Queen kon vervolgens “geen nee zeggen tegen haar favoriete zoon”.

De familie zou “verbijsterd” zijn over de actie van Andrew. Zij hadden gehoopt dat hij zich op de achtergrond zou houden vanwege de misbruikzaak waarin de hertog recent verzeild raakte. De zaak kwam begin maart ten einde toen de prins een schikkingsbedrag betaalde.

Critici keurden de rol van Andrew dinsdag al af en ook online kon de hertog op veel kritiek rekenen omdat de ceremonie in het teken had moeten staat van Philip, die vorig jaar april op 99-jarige leeftijd overleed.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze extra dikke Vorsten:

 

– Terugblik op Koningsdag
– Exclusief interview met prinses Margarita
– Familietraditie: studeren in Leiden
– De hofhouding van het koningspaar
– Belgisch koningshuis op weg naar herstel