Justin Welby zocht hulp op advies prins William

Vorsten

24-05-2020 14:07:07

Prins William heeft Justin Welby, de aartsbisschop van Canterbury, aangemoedigd om hulp te zoeken toen hij worstelde met zijn mentale gezondheid. Dat schrijft Welby, een goede vriend van de Britse koninklijke familie, in The Sunday Times.

“Ik ben Zijne Koninklijke Hoogheid zeer dankbaar voor het bespreekbaar maken van geestelijke gezondheid en ik hoop dat het anderen, die het nu voor zich houden, aanmoedigt om hulp en steun te zoeken. Het moedigde mij aan om hulp te zoeken toen ik ermee worstelde, en het hielp.”

Toen de 64-jarige Welby eenmaal erkende dat hij hulp nodig had, kon hij een stap zetten in herstel. Hij kreeg professionele hulp en slikte een tijdje medicijnen. Prins William (38) maakt zich al jaren hard voor het bespreekbaar maken van geestelijke gezondheid.

De aartsbisschop is ook belangrijk voor de koninklijke familie. Hij sloot onder meer het huwelijk tussen Williams broer Harry en zijn vrouw Meghan en doopte hun kind Archie en de drie kinderen van William: George, Charlotte en Louis.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.