Koningin Elizabeth dol op achterkleindochter

Vorsten

2016-03-19 11:40:00

De Britse koningin Elizabeth is dol op haar achterkleindochter prinses Charlotte. Dat zegt Charlottes moeder hertogin Catherine in een interview ter gelegenheid van de negentigste verjaardag van de Britse vorstin.

“De koningin is heel blij dat we een meisje kregen”, zegt Kate in het eerste televisie-interview dat ze in haar eentje geeft. Volgens de echtgenote van prins William was de koningin een van de eersten die op kraambezoek kwam. “Ze is dol op Charlotte en volgt haar ontwikkeling op de voet.”

Prins George, Charlottes 2,5 jaar oude broer, heeft een eigen bijnaam voor de vorstin. “Hij noemt haar Gan-Gan.” Elizabeth is volgens Kate echt een familiemens. “Als we gaan logeren laat ze altijd cadeautjes achter in de kamers.”

Ter gelegenheid van de negentigste verjaardag van Elizabeth, op 21 april, lieten verschillende leden van de Britse koninklijke familie zich interviewen over de koningin. ITV zendt Our Queen At Ninety zondag 27 maart uit.

Video: interview over negentigste verjaardag van de koningin

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.


Meer Verenigd Koninkrijk