‘Koningin Elizabeth laat corgi inslapen’

Vorsten

08-10-2016 12:10:00

De Britse koningin Elizabeth heeft afgelopen week een van haar laatste twee corgi’s in laten slapen. De dertienjarige Holly was ziek, weet de Daily Mail. De dood van Holly kwam kort voor het einde van Elizabeths verblijf op Balmoral Castle, waar ze traditiegetrouw de zomer doorbrengt. Het Britse hof wil niet op het nieuws reageren. Een woordvoerder stelt tegenover de krant dat het ‘een privékwestie’ is.

Met het heengaan van Holly is bijna een einde gekomen aan de continue aanwezigheid van corgi’s op het paleis sinds Elizabeth koningin is. De vorstin heeft er tientallen gehad, maar maakte vorig jaar bekend dat er geen nieuwe meer komen. Ze is bang dat ze over een van haar hondjes struikelt en dan maanden is uitgeschakeld door ernstig letsel. De viervoeters die nog over zijn, corgi Willow en dorgi’s Candy en Vulcan, zijn allemaal op leeftijd, waardoor hun gedrag wat meer voorspelbaar is en Elizabeth zich geen zorgen hoeft te maken dat ze plotseling voor haar voeten opduiken.

Holly was samen met Willow een van de hoofdrolspelers in de James Bond-sketch die speciaal voor de openingsceremonie van de Olympische Spelen van 2012 in Londen werd gemaakt. Daarin was te zien hoe de viervoeters vrolijk door het paleis tippelden terwijl acteur Daniel Craig als Bond de koningin ophaalde per helikopter.

Meer Verenigd Koninkrijk