Leden koninklijke familie arriveren in Windsor voor uitvaart

Vorsten

2021-04-17 15:52:09

Diverse leden van de Britse koninklijke familie zijn gearriveerd in Windsor voor de uitvaart van prins Philip. Onder anderen William en Catherine en prins Charles en Camilla zijn aangekomen bij het paleis en de kapel, waar Philip zaterdag wordt bijgezet.

William en Catherine zijn rond 13.00 uur Britse tijd met de auto vertrokken vanuit Kensington Palace. Het paar is gespot door een fotograaf en op de foto’s is te zien dat de royals volledig in het zwart zijn gehuld, inclusief zwart mondkapje. Ze behoren tot de slechts dertig aanwezigen bij de uitvaartdienst, die vanwege de coronamaatregelen in kleine kring plaatsvindt.

Ook de prins van Wales en zijn vrouw Camilla zijn in het zwart gekleed. De koninklijke familie verenigt zich in Windsor Castle en maakt zich klaar voor de uitvaart van de hertog van Edinburgh. Ook prins Harry is aanwezig bij de ceremonie. De broer van William is ingevlogen vanuit de Amerikaanse staat Californië en hij heeft de afgelopen dagen in zelfisolatie doorgebracht op Frogmore Cottage. Meghan is niet aanwezig. Omdat de echtgenote van Harry hoogzwanger is, is het haar afgeraden om te vliegen.

De uitvaart van de hertog van Edinburgh is vanaf 15.30 uur live te volgen op NPO 1.


Meer Verenigd Koninkrijk