Ook voormalig Royal Yacht Britannia weer dicht voor publiek

Vorsten

04-11-2020 13:26:34

Het voormalige Royal Yacht Britannia is vanaf woensdag weer dicht voor publiek vanwege de nieuwe Britse corona-lockdown, maakte de attractie bekend via Twitter. Het uit de vaart genomen schip van koningin Elizabeth was al eerder enkele maanden gesloten, maar opende eind juli, toen de regels werden versoepeld, weer zijn loopplank voor bezoekers.

Het schip wordt jaarlijks door honderdduizenden mensen bezocht. Het voormalige schip van de koningin is daarmee een van de populairste toeristische attracties van Schotland. De Britannia ligt aangemeerd in Leith, onder de rook van Edinburgh.

Voor koningin Elizabeth en haar familie viel het afscheid van het schip in 1997 zwaar. De Britannia was als een tweede huis voor de koningin die er sinds 1954 een paar keer mee rond de wereld was gevaren. Ook andere familieleden bewaarden dierbare herinneringen aan hun verblijf op de Britannia en pinkten een traantje weg bij de afscheidsceremonie.

Het is onduidelijk wanneer de Britannia weer bezocht kan worden.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.