Andrew, Filip en Mathilde naar Zwitserland

Vorsten

2015-01-17 12:07:00

LONDEN – Prins Andrew reist volgende week af naar Zwitserland. In Davos woont hij de jaarlijkse vergadering van het World Economic Forum bij, kondigt hij aan op Facebook. Een aantal Britse parlementariërs riep hem onlangs op niet te gaan.

De zoon van koningin Elizabeth is normaal gesproken altijd aanwezig bij de jaarlijkse internationale bijeenkomst. Andrew organiseert daar vaak privérecepties en -ontmoetingen. Maar nu de Hertog van York is verwikkeld in een seksschandaal, vinden sommige politici dat hij dit jaar niet moet gaan. Desondanks kondigt hij zijn komst gewoon aan. Vanaf 22 januari is hij van de partij en geeft hij onder de noemer Pitch@Palace meteen een receptie om het Britse ondernemerschap te promoten.

De Belgische koning Filip en koningin Mathilde gaan ook. Zij zijn 21 tot 23 januari aanwezig in Davos. Op 23 januari ontbijten Filip en Mathilde met onder anderen buitenlandse investeerders en Belgische ondernemers. Namens Nederland gaan minister-president Mark Rutte en de ministers Jeroen Dijsselbloem, Edith Schippers en Lilianne Ploumen.


Meer Verenigd Koninkrijk