Prins Charles: ik ben over de verkoopdatum

Vorsten

2016-01-03 11:58:00

LONDEN – De Britse prins Charles vindt dat hij ‘over de uiterste verkoopdatum’ raakt. Hij zei dat in een ITV-documentaire over zijn benefietorganisatie Prince’s Trust.

Charles kreeg de vraag of zijn zoons William en Harry ook bij de goededoelenorganisatie voor jongeren betrokken raken. ”Ik hoop dat een van hen er een rol in gaat spelen, want ik ben zo langzamerhand waarschijnlijk over de uiterste verkoopdatum”, zei de 67-jarige prins. Waar hij nu nog de energie vandaan haalt om het werk voort te zetten, weet ook Charles’ vrouw Camilla niet. ”Hij heeft die energie gewoon. Als je ergens passie voor hebt, dan kan je het gewoon. Hij geeft zo veel om die jongeren”.

Charles zette de Prince’s Trust in 1979 op met een paar duizend pond om plaatselijke initiatieven voor jongeren te steunen. Inmiddels bestaat het fonds veertig jaar en heeft het meer dan 825.000 jongeren geholpen.

Emotioneler

Charles’ zonen prins William en prins Harry komen ook voorbij in het interview. Behalve over de Prince’s Trust hebben de twee het ook over het gezinsleven van William. ”Ik ben een stuk emotioneler geworden, vreemd genoeg”, vertelt de hertog van Cambridge over de veranderingen die hij heeft doorgemaakt sinds hij vader is. ”Ik maakte me vroeger nooit druk en ik was nooit bezorgd over dingen. Maar nu word je emotioneel van de kleinste dingen. Als vader raken de gebeurtenissen in de wereld je veel meer, denk ik. Je realiseert je hoe kostbaar het leven is. Het plaatst alles in perspectief, het idee dat je je eigen kinderen wellicht niet ziet opgroeien.”

Ook prins Harry wordt gelukkig van de kinderen van zijn broer. ”Ik hoor altijd de wielen van de plastic tractors waarmee George speelt”, aldus Harry, die naast William en zijn vrouw Catherine woont in Kensington Palace.

De documentaire wordt maandag op de Britse televisie uitgezonden om 21.00 uur (lokale tijd).


Meer Verenigd Koninkrijk

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?