Harry bouwt voor op succes Invictus Games

Vorsten

2014-11-17 15:49:00

LONDEN – Prins Harry heeft er vertrouwen in dat de Invictus Games in de komende jaren een vervolg krijgen. De organisatie van het sportevenement voor gewonde militairen heeft maandag de inschrijving geopend voor landen die de komende edities willen organiseren.

Om geïnteresseerde landen de tijd te geven voor het organiseren en het werven van fondsen zullen de eerstvolgende Invictus Games in het voorjaar van 2016 en de zomer van 2017 worden gehouden. Begin volgend jaar zal het comité de landen bekendmaken die de komende spelen mogen organiseren.

Aan de Invictus Games deden in september 413 deelnemers uit dertien landen mee. Namens Nederland vaardigde Defensie 23 militairen af naar Londen, van wie het merendeel verwondingen opliep in Afghanistan. Alle dertien landen zijn uitgenodigd om de organisatie van de tweede en derde editie op zich te nemen.

Grenzen verleggen

Als voorzitter van het organisatiecomité van de Invictus Games 2014 ziet prins Harry toekomst in het evenement. ”De Invictus Games waren bedoeld om mensen te motiveren hun grenzen te verleggen, maar ook om internationaal aandacht te vragen voor gewonde militairen. We hebben ons doel bereikt, want de publieke belangstelling voor de eerste Invictus Games was niets minder dan fenomenaal. Die belangstelling had een ongelooflijke impact op de deelnemers’’, liet prins Harry maandag weten.

”Maar voor iedere deelnemer waren er tien anderen die dezelfde kans hadden verdiend. Ik heb altijd gehoopt dat we met de spelen van september slechts aan het begin stonden. Ik ben dan ook verheugd dat de wil er is om voort te bouwen op het succes van 2014 en het concept in de toekomst te verbreden.’’


Meer Verenigd Koninkrijk