Prinses Anne bij Canadese dodenherdenking

Vorsten

11-11-2014 12:00:00

OTTAWA – Prinses Anne en haar echtgenoot vice-admiraal Tim Laurence wonen dinsdag de Canadese dodenherdenking bij. Dit doen ze op de tweede dag van hun officiële bezoek aan Canada.

Op deze National Remembrance Day legt prinses Anne in Ottawa een krans bij het nationaal herdenkingsmonument dat 75 jaar geleden is onthuld door haar grootouders, koning George VI en koningin Elizabeth. De herdenking wordt op 11 november gehouden omdat op die dag in 1918 een einde kwam aan de Eerste Wereldoorlog.

Gouverneur-generaal David Johnston houdt tijdens de ceremonie een toespraak. Prinses Anne houdt een speech namens haar moeder koningin Elizabeth II. De bijeenkomst wordt bijgewoond door de premier van Canada, Stephen Harper. Prinses Anne luncht daarna met moeders van omgekomen Canadese soldaten.

Aan het einde van de middag staat een ontmoeting met vertegenwoordigers van L’Arche Canada op het programma. Deze organisatie zorgt voor woningen en dagbegeleiding voor mensen met een verstandelijke beperking. Daarbij staat samenleven centraal in plaats van medische zorg. De mensen zijn samen verantwoordelijk voor het leven in huis. L ́Arche bestaat al vijftig jaar.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord