Prinses Beatrice favoriet als peetmoeder

Vorsten

2015-06-05 18:57:00

LONDEN – Nadat vrijdag bekend werd dat prinses Charlotte op zondag 5 juli wordt gedoopt, wordt volop gewed op wie de peetouders van het dochtertje van prins William en zijn vrouw Catherine zijn. De peetouders van het meisje worden echter pas bekendgemaakt bij de doop zelf.

Enkele uren nadat Kensington Palace de datum naar buiten bracht, was volgens Britse media bij de wedkantoren vooral prinses Beatrice, de oudste dochter van prins Andrew en Sarah Ferguson, favoriet. Gokkers hebben ook ingezet op prinses Eugenie, de zus van Beatrice, Catherine’s zus Pippa Middleton, Williams neef Peter Philips en ook Charlotte’s oom Harry.

Prinses Charlotte wordt door de aartsbisschop van Canterbury in een kerk in Sandringham gedoopt. Grote broer George werd op 23 oktober 2013 gedoopt in St. James’s Palace in Londen door de aartsbisschop van Canterbury. George’s peetouders zijn goede vrienden van de Hertog en de Hertogin van Cambridge uit hun periode op school en de universiteit. Dit was een breuk met de traditie om de eer voornamelijk aan andere royals toe te bedelen.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana